In 2004 hebben wij McKey Services opgericht wat in de loop der tijd is uitgegroeid tot de McKey Group met de werkmaatschappijen McKey Services (vaste banen), Kraftsmen (projecten) en Het Ingenieurs Collectief (Interim Management).

Na ruim twintig jaar in de wereld van arbeidsbemiddeling, met een specifieke focus op de techniek, actief te zijn geweest bij de “big three” was het tijd om onze eigen visie over arbeidsbemiddeling tot uitvoer te brengen.
Wij waren uitgekeken op de standaard bemiddeling, methodieken, het managen vanuit een Excel sheet en het alleen invullen van de functie zonder daar ook die belangrijke factor “mens” er in te betrekken.

De McKey Group heeft een visie ontwikkeld waarin wij van mening zijn dat de mens, het bedrijf en “hun samenwerking” centraal staan.
Vanuit deze centrale visie brengen wij “mensen” en “ondernemingen”, die worden gevormd door mensen, samen.
Voor onze opdrachtgevers zijn wij van mening dat alleen een functieomschrijving onvoldoende is om tot een “echte duurzame match” te komen.
De McKey Group daagt haar opdrachtgevers dan uit om te vertellen wat ze nu “echt” zoeken, wat ze nu “echt” verstaan onder het samenwerken met een technisch professional en hoe ze “echt” hun doelstellingen willen bereiken i.s.m. die technisch professional.
Geen makkelijke opdracht maar dat is het vinden van de juiste professional ook niet. Dat vraagt ambachtelijk maatwerk.

Met dit toegewijde maatwerk zijn we in staat om vakmensen en werkgevers succesvol bij elkaar te brengen en met veel “lol” succesvol samen te laten werken.

Van tevreden gezichten van vakmensen die een werkomgeving hebben gevonden waarin ze “echt” dat kunnen doen waar ze ooit van hebben gedroomd geeft ons een goed gevoel.
Ook de tevredenheid van onze opdrachtgevers doet me deugt. Ze zijn een samenwerking aan gegaan met een vakmens die competenties met zich meebrengen waar ze nog nooit aan gedacht hebben en de ambities van de organisatie kunnen realiseren.

Zelf ben ik geboren in november van het jaar 1961 te Haarlem. Getrouwd met mijn schoolliefde en hebben de eer om een drietal kinderen te mogen opvoeden. Deze hebben hun vleugel uit gespreid en zijn hun eigen toekomst in gevlogen.

Ik geniet van het leven, ons gezin, de mooie natuur, onze zeil boot en met name dat wat het Bourgondische leven biedt icm een koud biertje of een lekkere wijn.
Mijn actieve sporten zijn het beoefenen van het Iaido (de kunst van het beruiken van het Samoerai zwaard) en Kendo (het Japanse schermen).
Dit doe ik op de sportschool Sin Shei Ryu en wordt hierin begeleidt door Sensy Bob Walker (https://shinseiryu.nl)

Vanaf 2014 ben ik gestart bij de McKey Group. Hierin heb ik de organisatie mee helpen te professionaliseren en heb ik een bijdrage geleverd in de groei richting meerdere brands.

Met mijn HR achtergrond in combinatie met mijn passie voor techniek ga ik graag dieper in op de intrinsieke-, en extrinsieke motivatie van kandidaten om samen tot realistische vervolgstappen te komen. Ik breng kandidaten namelijk graag naar een plek waar ze gelukkig zijn en waar ze zich ‘thuis’ voelen.

Ik peil de behoefte van de organisatie en tracht een oplossing te realiseren die bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen. Dit gaat verder dan alleen maar het plaatsen van kandidaten. Om uiteindelijk een goede match te kunnen maken is er een grondige screening nodig waarbij ook out of the box gedacht wordt. Psychologische aspecten worden hierin niet vergeten. Zo ben ik momenteel ook actief in-house bij een klant om het recruitmentproces te optimaliseren en het beleid te verbeteren.

Om dit te realiseren worden organisaties geanalyseerd op de “harde” en “softe kant” en wordt gekeken naar een maatoplossing voor de onderneming. Diverse modellen waaronder ‘de Mintzberg theorie’ liggen hieraan ten grondslag. Bij de McKey Group denken we niet in hokjes, maar kijken we naar mogelijkheden die we kunnen aangrijpen om zowel de kandidaten als klanten te voorzien van een juist advies. Recruitment is daarom in mijn ogen meer dan een geautomatiseerd proces en het denken in hokjes. De personen die bij de organisatie werken zijn tenslotte het kapitaal van een onderneming.

In mijn vrije tijd voetbal, fitness en fotografeer ik graag. Daarnaast ben ik ook te vinden in de buitenlucht aan het wandelen met mijn 2 husky’s. Stil zitten vind ik moeilijk, daarom pak ik graag klussen aan in en om het huis en onderneem ik graag activiteiten met familie, vrienden en mijn gezin.